فریب


در هر کشوری کلاهبرداری رخ میدهد، طبیعتا هرچقدر هم نظارت باشد نمیتوان انتظار داشت که کلاهبرداری به صفر برسد. شیادان همواره با راهکارهای جدید در جامعه فعالیت دارند، یک روز با وعده خودرو ارزان، یک روز با وعده گوشی ارزان ، روزی با وعده توکن های مجازی ملت را فریب میدهند.
عجیب این است که مردم هم براحتی فریبشان را میخورند. جدای از اینکه فرد یا باند کلاهبردار مقصر اصلی هستند. نمیتوان این موضوع را نادیده گرفت که ساده لوحی مردم هم یکی از عوامل اصلی این اتفاق ها است. گاهی یک کلاهبردار با ترفندی از عده ای خاص کلاهبرداری میکند و میرود پی کارش. ولی وقتی ماجرایی مانند کوروش کمپانی اتفاق می افتد، ماجرایی با این ابعاد وسیع و چندین هزار مالباخته باید موضوع را بیشتر ریشه یابی کرد. چطور این آدمها فریب یک مشت چرت و پرت و مزخرف را خورده اند.
معمولا در کلاهبرداری ها حرص و طمع فریب خوردگان هست که بازیچه دست کلاهبردار میشود. ظاهرا همینطور است که از قدیم هم گفته اند که دروغ هرچقدر بزرگتر باشد، آدمها راحتتر باور میکنند. ملت دلشان را به آیفون ارزان خوش میکنند و دوست دارند که باور کنند که باند کلاهبردار راست میگوید. حتی حامی اش هم میشوند و تبلیغش را هم میکنند و حتی احساس زرنگی هم میکنند. یا باندهایی که با فریب مردم به آنها خودروی ارزانتر از بازار میفروشند و مردم هم بجای یک خودرو، دار و ندارشان را میفروشند و ماشین ثبت نام میکنند و بقیه را هم تشویق به این کارها میکنند.
واقعا باید یک مطالعه جامع و کاملتر درباره این موضوع کرد. چرا آدمها باور میکنند که باندها و افرادی هستند که میخواهند به آنها سود کلان برسانند. چرا کسی حاضر است گوشی را به نصف قیمت بازار به آنها بفروشند. جالب این است که با این همه کلاهبرداری که صورت میگیرد و توسط خود مردم در فضای مجازی همرسانی میشود، باز هم کلاهشان برداشته میشود. عموما هم این کلاهبرداری ها از دسته کلاهبرداری های پانزی هستند و بقایشان به تبلیغ دهان به دهان خود مردم وابسته است. و مردم هم این کار را براحتی برایشان انجام میدهند و کلاهبردارن هم مانند گرگی در پوستین گوسفند هر روز با شگردهای تازه تر قربانی میگیرند.
من به اندازه خودم وظیفه داشتم برای چندمین بار بنویسم که هیچ چیز مفتی وجود ندارد، هیچ راه یک شبه و یک ماهه پولدار شدنی نیست. هیچ هایلایت قرمز و صورتی و آبی و زردی قرار نیست کسی را پولدار کند بجز صاحب همان هایلایت را. برای پول در آوردن باید هوشمندانه و سخت کار کرد. هیچ گوشی نصف قیمتی وجود ندارد. هیچ توکنی قرار نیست سود چندصد درصدی بدهد. به خودمان بیاییم. هزاران نهاد ناظر هم که باشد تا وقتی که خودمان حواسمان جمع نباشد، کلاهمان برداشته میشود.من در این نوشته تنها در مورد خودمان به عنوان اعضای یک جامعه حرف زدم. فقط همین.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *